Den of Data

De voordelen van een geautomatiseerde boekhouding voor Den of Data

Financiële administratie
Fiscale zaken
Management rapportage
Zakelijke dienstverlening
Leestijd 4 minuten
De voordelen van een geautomatiseerde boekhouding voor Den of Data

Bij FTF finance geloven we in slim verder groeien. En dit kan met behulp van intelligente processen. Zodat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent aan jouw boekhouding. Hoe? Door het volledig automatiseren van financiële processen. Van het inboeken van facturen tot het afhandelen van de betalingen en alles wat daartussen zit. En dat is precies -en meer- wat wij voor Den of Data mogen doen.

Wat zijn dan de voordelen van deze samenwerking tussen FTF finance en Den of Data? Douwe van Dijk, mede-eigenaar Den of Data, vertelt er in deze businesscase meer over.

“Nu onze boekhouding volledig geautomatiseerd is, houden we veel meer tijd over voor onze eigen business.”

Douwe van Dijk - Mede-eigenaar

Voordeel geautomatiseerd financieel proces

“De administratie kost mij minder tijd”, vertelt Douwe. En dit voordeel staat met stip op nummer één. Den of Data creëert waarde bij organisaties doormiddel van data. Daarvoor hebben ze hun eigen dataplatform ontwikkeld, waarmee organisaties meer data gedreven kunnen werken. “Onoverzichtelijke Excelsheets, administratieve processen of andere vormen van data maken wij inzichtelijker voor de organisatie. Waardoor zij meer waarde creëren. En dat is precies wat FTF ook met onze boekhouding doet. Doordat alles inmiddels goed geautomatiseerd is, kunnen wij realtime inzicht genereren. Waarbij wij zelf -want dat is immers onze passie als dataspecialisten- alle gegevens weer in ons eigen dashboard stoppen.”

Slim ondernemen

Den of Data en FTF finance werken al een paar jaar samen. “Deze samenwerking is bij de start van Den of Data is ontstaan. Daarbij moesten we dus ook een keuze maken voor een boekhouder”, legt Douwe uit. “We zochten een partner die ons het stukje automatisering en expertise kon bieden als het gaat om finance en belasting. En in vergelijking met andere boekhoudpartijen, waren zij nét een stapje verder. Ze lopen technisch voorop, ontzorgen en denken proactief mee. Voor ons belangrijke punten. Daarbij zijn ze erg toegankelijk en kunnen we snel schakelen.”

“Geen ingewikkeld ticketsysteem, maar direct contact met een financieel expert. Waardoor wij weer snel kunnen schakelen.”

Douwe van Dijk - Mede-eigenaar

FTF’s oplossingen voor Den of Data

  • Complete salarishuishouding
  • Financiële boekhouding en dashboards
  • Geautomatiseerd debiteurenbeheer
  • Creditcardmanagement
  • Project Management in Exact Online

Douwe: “Bij de implementatie van de projectmanagement-oplossing in Exact Online hebben we nauw samengewerkt met FTF finance. We deelden onze kennis en hebben er van beide kanten veel van geleerd. Voorheen heb ik zelf ook al veel met projectmatige ERP Systemen gewerkt. Door die ervaring en de kennis van FTF hebben we dit proces zo ver als mogelijk geautomatiseerd. Een mooie efficiëntieslag en daarnaast een kostenbesparing aangezien we geen consultancy van Exact zelf nodig hadden”

Groei moet je zelf realiseren

“Deze titel klopt, maar hierin ondersteunt FTF finance ons wel”. Douwe vervolgt: “Per kwartaal komt Frank of Jaap-Willem bij ons langs. En sparren we samen over de toekomst. Wat beter of slimmer kan op financieel vlak. Met name op het gebied van belasting helpen zij ons vooruit, want die kennis hebben wij niet in huis. En hier slim mee omgaan betekent óók een stukje groei voor onze onderneming.”

“Zij kennen de oplossing, wij geven onze wensen aan. Het resultaat? Een toegankelijk en volledig geautomatiseerd boekhoudsysteem.”

PS: nog een leuk feitje over onze samenwerking

Den of Data heeft tot op heden nog nooit een padelwedstrijd van FTF finance gewonnen! “Dat maakt onze samenwerking zo krachtig. Niet het feit dat wij FTF nog niet verslagen hebben -wij zijn hard aan het trainen- maar het feit dat we elkaar ook buiten het werk om zien. En tijd hebben om samen iets leuks te doen. Tijd die we over hebben, omdat de boekhouding volledig en slim geautomatiseerd is”, besluit Douwe het interview.

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?