Clean Machine

Zo automatiseert FTF finance de financiële processen van Clean Machine

Financiële administratie
Fiscale zaken
Management rapportage
Zakelijke dienstverlening
Leestijd 4 minuten
Zo automatiseert FTF finance de financiële processen van Clean Machine

Bij FTF finance geloven we in slim verder groeien. Met behulp van intelligente processen. Zodat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent aan jouw boekhouding. Hoe? Door het volledig automatiseren van financiële processen. Van het inboeken van facturen tot het afhandelen van de betalingen en alles wat daartussen zit. Precies -én meer- wat wij voor Clean Machine mogen doen.

Wat zijn dan de voordelen van de samenwerking tussen FTF finance en Clean Machine? Evert Pijpers, directie Clean Machine, vertelt er in deze businesscase alles over.

“Nu onze boekhouding volledig geautomatiseerd is, houden we veel meer tijd over voor onze eigen business.”

Evert Pijpers, directie Clean Machine

Slim verder groeien

Bij Clean Machine zijn ze al jaren bezig om kratten in de voedselindustrie grondig te reinigen. Ooit begonnen als een kleine, lokale wasserij, zijn ze nu uitgegroeid tot de landelijke specialist op het gebied van voedselkrattenhygiëne. Hun doel is in al die jaren onveranderd gebleven: kratten dermate hygiënisch reinigen zodat voedsel langer houdbaar blijft.

Samen met zijn vader Johan vormt Evert sinds drie jaar de directie. “Onze groei in collega’s -op dit moment zo’n dertig- en klanten, betekende de afgelopen jaren ook een groei in administratie. Daarom zijn we in 2022 van onze traditionele boekhouder overgestapt naar FTF finance. Want zij geven duiding aan actuele cijfers. Zodat wij de juiste keuzes kunnen maken en een basis hebben om slim verder te groeien.”

Betrokken kennispartner

Evert somt zijn voordelen van de samenwerking met FTF finance op:

✔️ Persoonlijk contact

✔️ Makkelijk bereikbaar

✔️ Ze weten waar ze het over hebben

✔️ En geen vraag is te gek

“FTF weet wie wij zijn en andersom ken ik ze allemaal bij naam. Ze zijn makkelijk te bereiken en als ik een vraag stel, weten ze deze altijd in begrijpbare taal te beantwoorden. Óf ze komen er bijvoorbeeld drie maanden later nog een keer op terug. Als er een update of oplossing is waarvan ze denken dat deze onze vraag of behoefte nóg beter kan beantwoorden”, vertelt Evert. “Het fijne van onze samenwerking is dat je geen nummer bent, maar een mens. Een organisatie die ze écht kennen. En die ze als betrokken, transparante kennispartner optimaliseren.”

“FTF finance is onze sparringpartner.”

Evert Pijpers, directie Clean Machine

Intelligente processen

“Wij werken altijd per periode van vier weken. En FTF maandelijks. Dus dit hebben ze naar onze wensen aangepast, zodat we nu ook een financieel overzicht per vier weken hebben. Met als resultaat realtime inzicht. We kunnen sturen op de groei en ambitie die wij hebben. En bijvoorbeeld per leverancier in Exact zien wat de kosten per jaar zijn. Waar we voorheen nog met onze bonnetjes naar de boekhouder gingen en er achteraf achter kwamen wat de stand van zaken is… Is dat nu gelukkig verleden tijd.”

Evert vertelt enthousiast verder: “Daarvoor hebben we ook wekelijkse contactmomenten. Bijvoorbeeld via WhatsApp. Maar Jaap Willem van Randen, mede-eigenaar FTF finance, komt ook maandelijks bij ons op kantoor. Dan lopen we samen door de cijfers heen en hebben we dus inzicht in onze actuele kosten. Zodat we hier -indien nodig- direct op kunnen inspelen, in plaats van achteraf.”

Dit doen wij

Evert vertelt dat FTF finance heel goed is in het geven van advies. Dat ze altijd weten wat er speelt. Of het nu gaat om nieuwe wet- en regelgeving of branchespecifiek. “Ze helpen ons bijvoorbeeld met het uitrekenen van onze indexatie. Eigenlijk alle gebieden die raakvlakken hebben met finance, passeren tijdens onze meetings wel de revue. Van belastingen tot aan het HR-gedeelte. En dat is voor ons heel veel waard”, besluit Evert het interview.

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?