ZandBergen Shoes

Online boekhouden brengt ZandBergen Shoes gemak en tijdsbesparing!

Financiële administratie
Fiscale zaken
Retail en e-commerce
Leestijd 4 minuten
Online boekhouden brengt ZandBergen Shoes gemak en tijdsbesparing!

Bernhard Zandbergen heeft samen met zijn vrouw twee schoenenwinkels. Eén in De Bilt (ZandBergen Shoes) en één in Amersfoort (Recap). “Met twee winkels heb je ook te maken met twee keer inkoop – al doen we dat wel gezamenlijk – twee keer een facturenadministratie, twee keer een personeelsbestand, twee keer de boekhouding, et cetera. Daar zijn we extra druk mee en daarom werken we voor onze administratie samen met FTF finance. En dát scheelt tijd!” We spreken met Bernhard over de samenwerking, voordelen van realtime inzicht, de koppeling met Lightspeed en meer.

Tijd besparen met online boekhouden

Bernhard heeft voor deze twee ondernemingen een groothandel in schoenen gehad. “Toentertijd had ik een boekhouder in dienst en nu moest ik het ineens zelf doen. Ik hield alles bij in Excel spreadsheets en stuurde het vervolgens door naar de accountant. Dat kostte me meer tijd dan me lief was en toen tipte en goede vriend mij FTF finance. We hadden direct een klik en al snel werd onze volledige administratie uit handen genomen. We konden ons weer focussen op waar we goed in zijn en als je er dan ook nog tijd mee wint, is dat dubbel winst.”

Soepele samenwerking

“Ik houd graag de controle, dus alles loslaten vind ik lastig,” vertelt Bernhard. “In het begin heeft FTF finance alles helder uitgelegd, hebben we de systemen getest en toen konden we gelijk van start. Het scheelde me direct een hoop werk! Ik vind het fijn dat ze heel toegankelijk zijn en wij nergens aan vastzitten. Je krijgt de vrijheid de app aan te passen naar de wensen voor jouw onderneming. Daarnaast zijn de lijnen kort, zijn ze heel open en eerlijk en daar houd ik van.”

In het begin heeft FTF finance alles helder uitgelegd, hebben we de systemen getest en toen konden we gelijk van start. Het scheelde me direct een hoop werk! Ik vind het fijn dat ze heel toegankelijk zijn en wij nergens aan vastzitten. Je krijgt de vrijheid de app aan te passen naar de wensen voor jouw onderneming. Daarnaast zijn de lijnen kort, zijn ze heel open en eerlijk en daar houd ik van.

Bernhard Zandbergen - Eigenaar

Koppeling tussen Exact Online en Lightspeed

Lightspeed is het kassasysteem waar ze in de schoenenwinkels mee werken. “Deze is direct gekoppeld met Exact. Een fijne combinatie, want beide programma’s werken vanuit de cloud en ik kan ze daarom ook allebei met mijn mobiele apparaten bedienen. Het werkt ook heel goed met onze webshop en alles is altijd realtime up-to-date.” Nog en voordeel voor Bernhard is dat alle omzetten direct naar Exact gestuurd worden. “Zo worden mijn voorraden en boekhouding automatisch geüpdatet. Ideaal!”

Altijd controle door realtime inzicht

FTF finance regelt voor ons de betalingen, boekt alles in Exact, regelt de salarisadministratie, maakt badges klaar én verwerkt deze in onze boekhouding. “Eigenlijk hebben we nu een boekhouder en accountant in één. Ik kijk regelmatig in mijn ‘cockpit’ en zie dan direct hoe we ervoor staan die maand. Het brengt ons inzicht en geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld in te springen met een actie als dat nodig is.” Bernhard gaat verder: “Tot slot heb ik geen rondslingerende bonnen meer, want nadat ik een foto heb gemaakt met de app wordt deze direct opgepakt in ingeboekt. Heel gebruiksvriendelijk.”

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?