Van Diermen Bouw

Online boekhouden voor Van Diermen Bouw: “Mijn voordeel? Tijd besparen én actuele jaarcijfers!”

Bouw
Financiële administratie
Fiscale zaken
Leestijd 3 minuten
Online boekhouden voor Van Diermen Bouw: “Mijn voordeel? Tijd besparen én actuele jaarcijfers!”

Harold van Diermen van Van Diermen Bouw streeft ieder bouwproject naar een resultaat boven verwachting. Met ruim tien jaar ervaring als aannemer mag hij zichzelf dan ook een echte vakman noemen. “Ik blijft graag betrokken bij mijn klanten; van de eerste afspraak tot en met de oplevering. Ik heb oog voor detail, ga voor de beste kwaliteit, werk hard en zorg ervoor dat mijn klussen altijd goed verlopen”, vertelt Harold. “En deze werkmentaliteit verwacht ik ook van mijn samenwerkingspartners. Een mooi voorbeeld is FTF finance, mijn financiële partner op afstand.” In dit interview vertelt Harold meer over de samenwerking én de voordelen van online boekhouden voor zijn onderneming.

Geen zicht op actuele cijfers door traditionele boekhouder

Tien jaar geleden kon Harold alleen werk krijgen als hij als ZZP’er ging werken. “De kredietcrisis was net begonnen en ik had niets te verliezen. Daarom zette ik de stap om zelf te ondernemen en ik heb nog geen dag spijt gehad.” Harold gaat enthousiast verder: “Vanaf dag één had ik werk en daarmee ook een groeiende administratie. Ik nam een boekhouder in de arm en ging maandelijks met mijn mappen heen en weer. Op een gegeven moment ging ik mij daaraan storen. Kwamen in november de jaarcijfers van het jaar daarvoor. Dat is natuurlijk niet echt actueel.”

Tijd besparen met online boekhouden

“Ik had al eerder over online boekhouden gehoord, maar vond de verschillende aanbieders niet echt overtuigend. Via mijn broertje hoorde ik over FTF finance en ik besloot een kop koffie te doen.” Al snel bleek dat ik niet meer met mijn administratie hoefde te zeulen en dat het inscannen van documenten met online boekhouden ook verleden tijd is.” Online boekhouden scheelt Harold veel tijd. “Het neemt mij veel werk uit handen. Facturen worden automatisch betaald, daar heb ik geen omkijken meer naar. Het enige wat ik hoef te doen is swipen in mijn app om de betaling goed- of af te keuren.”

Realtime inzicht door boekhoudapps

Harold hoeft zich geen zorgen meer te maken over stapels papierwerk, een tijdrovende administratie of gebrek aan overzicht. “Ik heb direct zicht op mijn actuele jaarcijfers. En naast dat FTF finance mijn boekhouding verzorgd, denken ze ook met mij mee. Hoe ik bijvoorbeeld mijn winst kan investeren.” De samenwerking met FTF verloopt heel goed. “Ik mag ze bellen als er wat is en andersom doen ze dat ook. Dat werkt fijn. En heb ik een keer een vraag tussendoor, wordt daar niet los een factuur voor gestuurd. Dát is service!”

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?