Heb jij jouw personeelsadministratie onder controle?

Financiële administratie
Management rapportage
Leestijd 3 minuten
Heb jij jouw personeelsadministratie onder controle?

Want weet jij waar je allemaal aan moet denken? Of wat de extra’s zijn voor jouw medewerkers? Wij delen onze tips én voordelen voor online boekhouden.

1. Fiets van de zaak

Wist je dat het voor jouw medewerkers 25-80% goedkoper is om een fiets zakelijk te leasen in vergelijking met privé aanschaffen? En je bespaart tot wel 20% op de sociale lasten!

Je mag medewerkers onbelast een lening verstrekken voor de aankoop van een (elektrische) fiets of elektrische scooter. Als werkgever kost het je niets extra, terwijl jouw medewerkers voordelig een fiets kunnen aanschaffen. Nóg een voordeel: fietsen houdt medewerkers gezond én verlaagt het ziekteverzuim met 1 tot 2 dagen.

2. Lunchkosten

Lunch je gezamenlijk op kantoor? Haal je wel eens een broodje bij de pomp of in een restaurant? En hoe zit het met een buffet tijdens de vrijdagmiddagborrel?

Voor zowel de BTW als de aftrekbaarheid van de kosten zijn specifieke regels opgesteld, omdat volgens de belastingdienst je privéhonger dan ook gestild wordt. En hoewel de BTW-teruggaaf of het kostenvoordeel voor een broodje bal wel meevalt, kan een correctie over meerdere jaren flink zeer doen. Laat je daarom goed adviseren over de mogelijkheden en voorkom een correctie op de BTW bij controle of een naheffing op de WKR van 80%!

3. Zakelijk en privé rijden

Hou je van een nieuwe auto met alles erop en eraan? Draag je graag bij aan een beter milieu? Of rijd je liever een oldtimer?

In de autowereld valt best wat te kiezen en ook in de belastingen zijn er veel verschillen in hoe én waar deze voertuigen belast worden. Zo zijn er nog steeds voordelen voor elektrisch rijden. Zoals verminderde bijtelling en wegenbelasting. En auto’s ouder dan 15 jaar hebben bijvoorbeeld een bijtelling op dagwaarde i.p.v. cataloguswaarde.

Bij de keuze van een auto is fiscaal veel te kiezen. Laat je dus goed informeren of de autokeuze ook fiscaal naar jouw smaak is.

4. Handig app werkgever

Jouw hele boekhouding binnen één app? Dat kan! Met de app van Exact Online regel je eenvoudig betaalstaten, loonaangiftes en zie je loonstroken in. Maar je hebt ook realtime inzicht in het verlofsaldo van jouw medewerkers en keurt verlofaanvragen met één swipe goed of juist af.

5. Online verlof invoeren & autoriseren

Naast de voordelen voor jou als ondernemer zelf, profiteren ook medewerkers van online boekhouden. Zij hebben altijd en overal toegang tot loonstroken en jaaropgaven. En kunnen via de app eenvoudig verlof aanvragen en het verlofsaldo inzien.

Wil jij geen omkijken meer naar jouw salaris- en personeelsadministratie? Kies dan voor online boekhouden!

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?