Wat is het verschil tussen Exact Online en Basecone?

Financiële administratie
Fiscale zaken
Management rapportage
Leestijd 3 minuten
Wat is het verschil tussen Exact Online en Basecone?

Wij maken gebruik van Exact Online en Basecone, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee applicaties? Exact Online is de software met het online boekhoudprogramma en vormt de administratieve basis voor jouw bedrijf. Met Basecone bespaar je tijd én ruimte door het inscannen én autoriseren van bonnen en facturen. Twee apps op jouw telefoon om boekhouden gemakkelijk en eenvoudig te maken! We leggen je het verschil en de mogelijkheden in het kort uit.

Exact Online

Jouw complete administratie zit in Exact Online en wij beheren de inbox. Je laat al jouw inkoopfacturen bijvoorbeeld doorsturen naar inkoop@jouwbedrijf.nl. In de app zie je vervolgens deze factuur verschijnen en via simpelweg klikken of swipen, geef je jouw goed- of afkeuring. Keur je de factuur goed, dan boeken wij deze in. Ook de betaling verloopt via Exact. Dit hoef je niet zelf meer te doen, want wij ontzorgen jou volledig. Exact Online is een beveiligd en gesloten systeem, er kan bijvoorbeeld nooit een betaling plaatsvinden zonder goedkeuring. Ook een betaling vergeten is lastig: blijft een reactie uit, dan stuurt de app je automatisch een reminder.

Realtime inzicht

Het grote voordeel van Exact Online is realtime inzicht: je weet precies hoe je er financieel voor staat. Alles wordt direct verwerkt en de administratie is altijd up-to-date. Je hoeft niet meer een kwartaal te wachten op een overzicht van de boekhouder, alles staat al in je app. Het is ook een slimme app. Je kunt bijvoorbeeld meerdere personen autoriseren om met deze app te werken of de uren van het personeel bijhouden.

Basecone

Basecone is een scan- en herkenningstool die wij gebruiken voor onze klanten om ze te laten autoriseren. Het grote voordeel hiervan is het gemak! Basecone installeer je als app op je smartphone, tablet of laptop. Op deze manier heb je hem altijd bij je, net als je administratie in Exact Online. Betalingen kunnen met deze software onmogelijk dubbel, alles gaat op factuurnummer en vindt pas plaats na akkoord.

Declareren on the go

Met Basecone kun je ook declareren ‘on the go’. De speciale app Basecone SPENSER laat je snel en eenvoudig declaraties versturen naar Basecone zelf. Zo heb je geen rondslingerende bonnetjes meer of een opgestapelde en ingewikkelde administratie. Je maakt simpelweg je declaratie door een foto te uploaden van de factuur of bon. Is deze verstuurd, dan staat hij gelijk klaar in Basecone. Klaar om geboekt te worden.

Exact Online & Basecone

Deze twee applicaties werken samen en alle informatie wordt zeven jaar in de Cloud bewaard. Met het gebruik van deze online boekhoud-apps hou je meer tijd én ruimte over. Met Exact Online heb je jouw administratie realtime altijd bij je en met Basecone scan je al jouw bonnen en facturen in.

Meer weten over hoe wij jouw financiële administratie automatiseren?

Meer weten over hoe wij jouw financiële administratie automatiseren?