EMBATO

Dankzij de realtime inzichten van FTF finance weet Bart Kok 24/7 hoe EMBATO er financieel voor staat

Financiële administratie
Fiscale zaken
Management rapportage
Zakelijke dienstverlening
Leestijd 3 minuten
Dankzij de realtime inzichten van FTF finance weet Bart Kok 24/7 hoe EMBATO er financieel voor staat

EMBATO helpt bedrijven met vraagstukken over energiegebruik, energie besparen en het oplossen van technische vraagstukken. Dit doen ze door bedrijven realtime inzicht te geven in hun energiegebruik en energietransitieplannen op te stellen in de vorm van besparen, verduurzamen of zelfs het opwekken van energie. Met deze inzichten zijn zij in staat om fouten uit installaties te halen, energiebesparingspotentieel in kaart te brengen en verduurzamingsvoorstellen te onderbouwen met echte cijfers van het energieverbruik.

Bart Kok, één van de oprichters van EMBATO, vertelt ons: “Het realtime inzicht wat wij aan klanten geven, dat miste ik heel erg bij mijn vorige boekhouder. Daar ging alles een stuk traditioneler. Dankzij FTF finance kan ik op elk moment van de dag inzien hoe we ervoor staan, vanuit Visionplanner en mijn eigen dashboard. En dat up-to-date-gevoel vind ik heel plezierig.”

Schaalbare boekhouding

Bart Kok heeft op dit moment drie administraties lopen bij FTF finance. Eén daarvan is die van EMBATO. Bart: “Ik vind boekhouden geen leuk werk en wil mij er niet mee bezighouden. Ik wil namelijk bezig zijn met mijn corebusiness. Wat ik wel belangrijk vind, zijn up-to-date gegevens en inzicht in mijn cijfers, zodat ik weet welke kant het opgaat met het bedrijf. Mijn vorige boekhouder kon dat niet bieden en toen ik van andere ondernemers hoorde hoe tevreden zij zijn met FTF finance, heb ik besloten ook met hen in zee te gaan. En dat bevalt heel goed. Het fijne is dat ze een schaalbare dienstverlening aanbieden: als wij groeien, groeit FTF met ons mee.”

Nooit meer te laat met betalen

FTF finance verzorgt de volledige boekhouding van de werkmaatschappij en de holding die erboven zit. Doet de verloningen, alle belastingzaken en geeft EMBATO inzicht in de cijfers met Visionplanner. Ook het feit dat de betalingen geautomatiseerd zijn, vindt Bart top: “Vroeger dan vergat ik door de drukte van alle dag nog wel eens een factuur op tijd te betalen. Dat komt dankzij het automatiseren van de betalingen niet meer voor! Ik hoef er nooit meer over na te denken; alles gaat vanzelf. Dat vind ik zo fijn aan FTF finance: ze bieden diensten aan waar ik als ondernemer echt om sta te springen.”

Alles is online, toch is offline contact voor ons ook heel belangrijk

De hele dienstverlening van FTF finance is online. Bart: “Dat is op sommige momenten natuurlijk ideaal. Je kunt namelijk altijd en overal bij je boekhouding. Toch hebben we ook nog veel offline contact. Iets wat voor deze dienstverlening, maar ook voor mij als persoon, best essentieel is. En wat ook heel fijn is: we kunnen -zodra het weer kan natuurlijk- zo bij elkaar binnenlopen. Niet alleen omdat de samenwerking zo goed verloopt, maar ook omdat onze kantoren naast elkaar zitten.” Bart sluit ons gesprek af met een mooie aanbeveling voor FTF finance: “Bedrijven die het zinloos vinden om hun boekhouding zelf te doen, moeten echt een keer met FTF om tafel. Je krijgt realtime inzicht in de cijfers, betalingen worden geautomatiseerd en dat alles vanuit één online platform. Dat is bij andere boekhouders vaak niet mogelijk.”

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?