CareRatio

Hoe FTF finance de financiële administratie voor CareRatio uit handen neemt

Financiële administratie
Fiscale zaken
Zakelijke dienstverlening
Leestijd 2 minuten
Hoe FTF finance de financiële administratie voor CareRatio uit handen neemt

Door volledig geautomatiseerde boekhouding kan Gerhart van Dorp slim ondernemen

CareRatio is in 2018 opgericht door Gerhart van Dorp met de ambitie om zorginstellingen in de caresector te helpen bij het uitvoeren van efficiënte en goede zorg. Met diepgaande kennis op het gebied van zorgprocessen, ICT-systemen en bedrijfskunde zorgt CareRatio voor gezonde processen. Gerhart: “Ik dacht dat ik mijn boekhouding makkelijk zelf kon doen, maar het is belangrijk dat ik juíst met mijn business bezig ben. Daarom heb ik vanaf de start van mijn onderneming al gekozen voor FTF finance. Zo verlies ik mij niet in bijzaken, maar kan ik de focus houden op het ondernemen”.

“Doe de dingen waar je zelf goed in bent vooral zelf. En laat anderen doen waar zij goed in zijn. Daarmee leg je het fundament voor de groei van jouw onderneming.”

Gerhart van Dorp

De taal van de ondernemer

Gerhart vertelt: “FTF finance spreekt de taal van de ondernemer. Ik merk dat zij een gezonde ambitie hebben. En die ambitie brengt mij verder als ondernemer. Ze denken proactief met CareRatio mee. Laatst wees FTF Finance mij bijvoorbeeld op een belastingvoordeel. Dat zijn dingen waar ik blij van word! Als ik het allemaal zelf moet uitzoeken, kost het veel tijd. Die tijd besteed ik liever aan het uitbouwen van mijn business”.

FTF finance groeit mee

De samenwerking met FTF finance heeft voor CareRatio veel voordelen. “Zo bespaar ik tijd en is mijn boekhouding altijd op orde.” Gerhart vervolgt: “Via een handige app heb ik realtime inzicht. Ook de afhandeling is gelukkig allemaal digitaal, dus geen gedoe met papieren bonnetjes. Verder vind ik het heel fijn dat FTF snel reageert. Ze werken proactief, denken mee én hanteren korte lijntjes.”

Slim groeien

Naast dat FTF CareRatio heeft zien groeien. Is dit ook andersom. “In de ruim zes jaar die wij al samenwerken, heb ik FTF finance zien groeien qua personeel, maar zeker ook in expertise. Zo kan ik nu ook met al mijn fiscale zaken bij ze terecht.” Gerhart vertelt verder: “Wij maken uren voor onze klanten op basis van projecten. En inmiddels hoeven onze collega’s maar één keer hun uren in Exact in te vullen, waar er vervolgens facturatie en verloning uitkomt. Maar in Exact kunnen ze ook terecht om hun verlof in te vullen bijvoorbeeld. Alles op één plek. Dat biedt mij gemak, maar zeker ook mijn medewerkers.”

“Inzicht in Exact geeft mij al werkgever tools om op te sturen en mijn medewerkers inzage en gemak.”

Gerhart van Dorp

CareRatio is klaar voor de toekomst

Frank Dop, mede-eigenaar FTF finance: “Met online boekhouden is CareRatio direct klaar voor de toekomst. Enerzijds vanwege de slimme apps en anderzijds vanwege het realtime inzicht. Gerhart weet direct hoe hij ervoor staat. En dat heeft effect op met maken van belangrijke beslissingen voor de toekomst. Met onze oplossingen hoef je niet een kwartaal te wachten op de cijfers. Je stuurt direct op de cijfers van vandaag.”

Gerhart van Dorp: “Momenteel maak ik gebruik van de diensten ‘Exact Online’, ‘Basecone’ en heb ik de salarisadministratie uitbesteed. Een mooi pakket om onze bedrijfsvoering te ondersteunen. Waar we zes jaar geleden begonnen met een app voor onze uren, is nu mijn volledige boekhouding geautomatiseerd. Facturen die binnenkomen keur ik direct goed (of af) via de app. Dit zorgt ervoor dat ik nog maar vier tot zes uur per maand bezig ben met mijn finance. En mezelf dus volledig kan focussen op de groei van mijn eigen onderneming.”

“Ondanks dat wij als onderneming gegroeid zijn, ben ik níet meer tijd kwijt aan de boekhouding.”

Gerhart van Dorp
Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? 

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? 

Wij vertellen je graag meer!<<< neem vrijblijvend contact met ons op.