Kitchen Klaas

Online boekhouden voor chef-kok Kitchen Klaas: “Ik wil graag koken en niet boekhouden!”

Financiële administratie
Fiscale zaken
Retail en e-commerce
Leestijd 3 minuten
Online boekhouden voor chef-kok Kitchen Klaas: “Ik wil graag koken en niet boekhouden!”

Klaas van de Groep is in 2015 begonnen met zijn onderneming: ‘Kitchen Klaas’. Gelukkig doet FTF Finance zijn volledige boekhouding, want Klaas staat het liefst de hele dag in de keuken. Klaas van de Groep: “Buiten het feit dat boekhouden niet mijn ‘ding’ is, scheelt het ontzettend veel tijd! Ik denk zeker vijf tot zes uur per week.”

Kitchen Klaas

In 2015 begon Klaas van de Groep met ondernemen. Vanaf zijn 16e is hij aan het werk als kok. Klaas heeft in diverse Michelin sterrenzaken gewerkt en besloot daarna dat het tijd werd om voor zichzelf te beginnen. ‘Kitchen Klaas’ is gestart in de keuken van zijn moeder met het idee dat hij catering zou verzorgen en zichzelf daarnaast als ZZP’er (kok) zou verhuren. Het liep al snel uit de hand, waardoor dit laatste niet meer nodig was. Inmiddels beschikt Kitchen Klaas over een bedrijfszaal met acht personeelsleden. Naast catering, is de onderneming uitgebreid met een bezorgservice: ‘Klaas voor thuis’, het bezorgen van verse gezonde maaltijden aan huis.

Mijn boekhouding laat ik over aan experts en FTF Finance heeft de diensten in huis om mij verder te helpen. Ze ontlasten mij volledig in mijn boekhouding en daardoor kan ik mij focussen op mijn eigen onderneming: lekkere dingen maken!

Klaas van de Groep - Eigenaar

Frank Dop, mede-eigenaar FTF Finance: “Voor Klaas zijn wij zijn externe financiële afdeling. We houden ons niet alleen met de boekhouding bezig, maar ook met zijn onderneming. We bekijken namelijk het gehele bedrijfsproces én denken mee over hoe hij kan groeien naar zijn ondernemersdoelstellingen.”

Een boekhoudpartij die met mij meegroeit

Klaas van de Groep: “Mijn bedrijf groeit nog steeds en ik zocht een partij die met mij mee groeit. Met FTF Finance kan ik ook sparren, ik kan al mijn creatieve ideeën aan hen voorleggen. Ik ben persoonlijk nogal van het ‘doen’ en zij bedenken dan voor mij of dat wel verstandig is. Laatst wilde ik bijvoorbeeld investeren in een apparaat voor de efficiëntie van mijn keuken. FTF Finance denkt dan met mij mee door aan te geven welke omzet er tegenover deze investering zou moeten staan. Dat vind ik heel prettig!”

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?