Susan Haveman

Online boekhouden voor Susan Haveman: “Ik zie niet meer op tegen het doen van de administratie.”

Financiële administratie
Fiscale zaken
Zakelijke dienstverlening
Leestijd 3 minuten
Online boekhouden voor Susan Haveman: “Ik zie niet meer op tegen het doen van de administratie.”

Portretfotografe Susan Haveman heeft haar passie voor fotografie ontdekt toen ze samen met haar partner in Kuala Lumpur (Maleisië) woonde: “Ik vond het geweldig om door middel van mijn foto’s mensen te laten zien hoe mooi ze zijn. Toen we terugverhuisden naar Nederland, wilde ik mijn werk als fotografe hier graag voortzetten. En omdat de boekhouding in Maleisië niet zo’n ding was, dacht ik het in Nederland ook wel zelf te kunnen doen. Maar dat was toch lastiger dan ik dacht!” Mede daarom ging Susan op zoek naar een boekhouder. In dit interview vertelt zij over de samenwerking met FTF en de voordelen van online boekhouden.

Het ene online boekhoudpakket is het andere niet

Toen Susan in Nederland een zakelijke rekening opende bij de Rabobank, kreeg ze daar één jaar e-bookhouden bij. Susan: “Het online boekhoudprogramma was te ingewikkeld voor mij. Dus ben ik na een tijdje overgestapt naar Tellow. Dit was al een stuk makkelijker, maar je kreeg vanuit het programma geen feedback en het overzicht ontbrak. Dus ik kwam er bij de jaarlijkse aangifte pas achter dat iets niet klopte of dat ik iets vergeten was. En dan was ik weer twee dagen bezig om verkeerd ingescande bonnetjes terug te zoeken en alles recht te trekken. Dat moest anders.”

Geen verrassingen bij de aangifte

Om écht stappen te zetten richting een goed georganiseerd bedrijf had Susan inzicht in de financiële cijfers nodig. “Ik ben mijn onderneming begonnen om mensen blij te maken met mooie foto’s”, vertelt Susan. “Niet om úren kwijt te zijn aan de administratie. Toch horen die aspecten van het ondernemen er nu eenmaal bij. Daarom ging ik op zoek naar een boekhouder. Ik wilde niet meer voor verrassingen komen te staan bij de aangifte, maar op elk moment inzicht hebben in mijn financiële situatie. En daarnaast wilde ik heel graag met iemand kunnen overleggen. Over het wel of niet doen van investeringen bijvoorbeeld.”

Meer rust, inzicht en overzicht dankzij de samenwerking met FTF finance

“Via de regionale netwerkclub BNI kwam ik in contact met Walter Koelewijn van FTF finance. Hij vertelde mij over de werkwijze van FTF en ik was al snel overstag. Want na een aantal pogingen om het zelf te doen, was ik nu wel toe aan rust, inzicht en overzicht. En dat is exact wat FTF Finance mij heeft gegeven. Ik heb altijd overzicht over wat er nog ‘uit’ staat. Wat moet ik nog betalen of ontvangen? Ook zijn de herinneringen met één druk op de knop verstuurd. Daardoor hoef ik elke twee weken nog maar één uurtje vrij te maken om aan mijn boekhouding te werken. Ik heb dan ook voor het eerst sinds het starten van mijn eigen onderneming het gevoel dat ik een degelijke boekhouding heb staan. Ik zie er niet meer tegenop en dat geeft onwijs veel rust”, vertelt Susan.

De boekhouding via een app

Tot slot vragen we Susan naar de samenwerking met FTF finance. “Ik ben dol op mijn telefoon en de apps die erop staan. Dus dat ik nu mijn boekhouding kan doen via een app én contact kan onderhouden met mijn boekhouder via WhatsApp, vind ik een hele verademing. Het is gewoon heel praktisch allemaal en alles verloopt soepel. Zo werk ik nu met een app voor het digitaliseren van mijn bonnetjes. Sinds ik dat gebruik, gaat het eigenlijk altijd goed. Het lag in het verleden dus vast aan de app en niet aan mij”, vertelt Susan lachend. “Ik zou FTF finance dan ook zeker aanraden in mijn netwerk. Het is een jong, fris bedrijf, de mensen weten wat ze doen. En het belangrijkste: ik heb inzicht en overzicht in mijn financiën gekregen. Het systeem werk heel simpel, zelfs ik snap het nu! Hierdoor is het uitbesteden en automatiseren van mijn boekhouding elke cent dubbel en dwars waard.”

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?