Lofthus Interiør

Volledig geautomatiseerde boekhouding voor Lofthus Interiør dankzij FTF finance

Financiële administratie
Fiscale zaken
Retail en e-commerce
Leestijd 4 minuten
Volledig geautomatiseerde boekhouding voor Lofthus Interiør dankzij FTF finance

In 2017 startte Leon Overeem samen met zijn vrouw Willemijn, vanuit huis, Lofthus Interiør op. Het idee? Een totaalconcept aanbieden voor interieurontwerp en realisatie. En dat sloeg aan! Daarom openden zij in 2019 hun eigen winkel in het centrum van Spakenburg. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en is er op zeven minuten afstand van de winkel ook nog een extra showroom geopend. Met de groei van de zaak, groeide echter ook de administratie en dat kostte het tweetal veel energie. “Wij werkten namelijk met een kassasysteem waarbij we de administratie handmatig moesten verwerken”, vertelt Leon. Om hier verandering in te brengen, besloten ze FTF finance in te schakelen. In dit interview vertelt Leon alles over de samenwerking.

Boekhouding sneller én geautomatiseerd

Volgens Leon kon zijn boekhouding sneller én geautomatiseerd. “Maar veel ‘traditionele’ boekhouders willen daar nog niet echt aan. Ik besloot daarom zelf de automatisering uit te zoeken, maar dat kostte mij op een gegeven moment teveel tijd en energie. We kregen het namelijk steeds drukker, openden een extra showroom en namen personeel aan. Daarbij kwam ook meer administratie om de hoek kijken”, vertelt hij. Leon besloot daarom om verder te kijken dan zijn huidige boekhouder en zo kwam hij bij FTF finance terecht. “Via-via had ik goede verhalen over FTF finance gehoord, waarna ik besloot om eens op de website te kijken. Toch twijfelde ik nog, want wanneer is het goede moment om over te stappen naar een andere boekhouder? Ik heb toen een gesprek bij FTF gehad en een andere boekhouder uit de omgeving die op dezelfde manier als FTF werkt.”

“Bij FTF hadden we gelijk een goed gevoel. Ze zijn net als wij vrij jong en de communicatie loopt heel gemakkelijk. Wij zijn blij dat we de overstap hebben gemaakt. In principe heeft FTF de hele boekhouding overgenomen. Ik hoef alleen nog de inkoopfacturen door te sturen en goed te keuren. Daarbij hebben we realtime inzicht in onze cijfers, staat alles op één plek én denken ze echt met ons mee. Samen met Jaap-Willem zijn we nu bijvoorbeeld via Vision Planner aan het budgetteren en kijken we hoe we kunnen groeien met ons bedrijf. Dat miste ik echt bij onze vorige boekhouder.”

Leon Overeem - Eigenaar

Realtime inzicht

Waarom ze uiteindelijk voor FTF finance kozen? Leon vertelt: “Bij FTF hadden we gelijk een goed gevoel. Ze zijn net als wij vrij jong en de communicatie loopt heel gemakkelijk. Wij zijn blij dat we de overstap hebben gemaakt. In principe heeft FTF de hele boekhouding overgenomen. Ik hoef alleen nog de inkoopfacturen door te sturen en goed te keuren. Daarbij hebben we realtime inzicht in onze cijfers, staat alles op één plek én denken ze echt met ons mee. Samen met Jaap-Willem zijn we nu bijvoorbeeld via Vision Planner aan het budgetteren en kijken we hoe we kunnen groeien met ons bedrijf. Dat miste ik echt bij onze vorige boekhouder.”

FTF finance is laagdrempelig en modern

Leon is erg tevreden over de samenwerking. “Wanneer we vragen hebben, kunnen we FTF gemakkelijk via een appje of een belletje bereiken. Het is laagdrempelig en op dat gebied modern. Wij raden FTF dan ook zeker aan andere ondernemers aan die bezig willen zijn met ondernemen, in plaats van boekhouden en die zelf de controle willen houden. Je hebt namelijk altijd inzicht in je cijfers zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen. En wil je sparren over hoe je jouw onderneming kan laten groeien? Ook dat kan bij FTF!”, vertelt Leon.

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?

Ook klaar met de complexiteit van de financiële administratie?